tiistai 12. tammikuuta 2016

Heippa!

'Hoi van Utrecht!' tarkoittaa hollanniksi 'Hei Utrechtista!' (kuulostaa suomeksi vähän hassulta, mutta olkoon). Tässä blogissa käyn läpi kokemuksiani Utrechtissa, Hollannissa, 5kk mittaisen vaihto-opiskeluni ajalta. Lähden ensimmäistä kertaa vaihtoon nyt Vaasan yliopistosta, ja siirryn Utrechtin yliopistoon helmikuusta kesäkuun loppuun saakka. Jännää! Eka kerta kun matkustan yksin ulkomaille. En tunne ketään muuta joka olisi matkustamassa samaan kohteeseen, mutta enköhän selviä ihan kunnialla :P

Vaihtoni alkaa tosiaan helmikuun alussa, jolloin luultavimmin alan päivittämään tätä blogia (melko) aktiivisesti, sekä kuvilla että teksteillä. Asunto minulla on jo De Uithofin kampusalueella, vaikkakin humanistinen tiedekunta jossa itse opiskelen sijaitseekin viiden kilometrin päässä, keskustassa. Onneksi Utrecht on pyöräilykaupunki, 5km ei luultavasti tunnu missään ainakaan hyvällä kelillä, kun olen suurimman osan peruskoulustani kulkenut pyörällä 4km Pohjoissuomen keleissä (toki olen saattanut laiskistua nyt viime vuosina). Minulla on vielä paljon valmistautumista ennen matkaa, mutta aikaa on onneksi vielä vajaat kolme viikkoa!

Odotan innolla jo matkan alkua, vaikka saapuessa juna/bussimatkan mahdollinen sähläys jännittää minua ehkä enemmän kuin kaikki muu yhteensä, varautumisesta huolimatta! Yleisesti lähtötunnelma on erittäin hyvä.

- Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti