maanantai 1. helmikuuta 2016

1.2.2016

Heippa taas!

Nyt olen viimein saapunut Utrechtiin (oikeastaan olen ollut täällä jo pari päivää, mutta siitä kohta lisää). Pidän kaupungista todella paljon, vaikka asuntoni onkin hieman kaukana keskustasta, De Uithofin alueella. Vielä en ole pyörää ehtinyt hankkia, joten kuljen hetken aikaa varmaankin bussilla.
Asun 13.kerroksessa kahden kämppiksen kanssa, joista tosin vasta toinen on paikalla. Hän on hyvin mukava. Kävimme seikkailemassa etsien ruokakaupan, ja näin matkalla pari suomalaista opiskelijaa. En kuitenkaan ehtinyt juuri jutella, sillä he olivat menossa hakemaan avaimiaan. Oli hassua kuulla yhtäkkiä suomea, kun ehdin jo tottua tähän hollannin ja englannin yhdistelmään.

Saavuin siis lauantaina lentokoneella Amsterdamiin, lyhyen 2,5 tunnin lennon jälkeen siirryin junaan joka toi minut Utrechtiin, ja hetken seikkailtuani löysin taksin joka vei minut hostellille vanhaan naapurustoon Maliebaanin vieressä. Rullaportaat juna-asemalla jumittivat, ja jouduin kantamaan isoja laukkuja niitä alas, mutta paikallinen opiskelija(?) yllätti nostamalla 19kg laukkuni ylös helposti ja kantamalla sen alas asti. Sitten hän lähti iloisesti hypellen pois. (siis oikeasti hypellen, hämmennyin hetkeksi.) Rakennus oli vanha joten siellä oli aika kylmä, mutta muuten paikka oli erittäin kiva ja hostellin pitäjä erityisen mukava. :) Uusi elämys oli aamupalan strösseleillä päällystetty leipä, jota kutsutaan Fairy Breadiksi. Hostellikadulta en ottanut kuvia, mutta sen viereisessä puistossa kyllä. Naapurusto on kuulemma rakennettu 1800-luvulla, ja puut istutettu n.80 vuotta sitten.





Alueen vierestä (ja vähän kaikkialta muualtakin) kulkee siis kanava, joka menee aika lailla keskustan läpi. Veneitä en vielä nähnyt, sillä sunnuntai oli aika sateinen, ja maanantai on ilmeisesti Hollannissa kuin sunnuntai meillä, eli paikat ovat auki hyvin vähän aikaa. (juuri mikään ei auennut ennen yhtä.)

Sunnuntaina kävin tutkimassa keskustaa kävellen, nähdäkseni hieman millainen paikka tämä on. Lähinnä mieleen painuivat tuomiokirkko sekä kanavaa seuraava kauppakatu. Yllätyksekseni ruokakauppoja löysin vain yhden, vaikkakin kahviloita ja ravintoloita oli joka kulmalla. (Silti päätin ensimmäisenä päivänäni mennä tuttuun ja turvalliseen mäkkäriin, pääosin jotta saan varman wi-fin jolla viestittää kotiin. Toki hostellillakin oli wifi, mutta olin kaupungilla melko pitkään). Kävin myöskin elämäni ensimmäistä kertaa Starbucksissa :D

Palatessani hostellille huomasin kadulla teltan, jonka alla oli joukko ihmisiä ja pieni nuotio sellaisessa piha-astiassa, en tiedä sen nimeä. Kysyin kadun reunalla olevalta naiselta mitä on meneillään, ja hän selitti että naapurusto juhlii uuttavuotta yhdessä, vaikkakin vähän myöhässä. Siinä vaiheessa myös teltan suojissa ollut hostellinpitäjä huomasi minut, ja kutsui heidän seuraansa hetkeksi! Sain teetä ja jonkinlaista punaviinin näköistä juomaa, johon he sulattivat jotain oranssia, joka näytti kynttilältä. Kertoivat toki mitä se oli, mutta keskustelun seassa unohdin nimen aika nopeasti... Hyvää se oli, joka tapauksessa. Monet aikuiset juttelivat kanssani englanniksi, ja eräs n.10-11-vuotias lapsi tarjosi minulle nuotiossa paahtamaansa leipää!



Nyt maanantaina jätin hostellin yhdentoista maissa, vaikkakin tavarani jätin sinne vielä säilöön, sillä sain asuntoni avaimen vasta 2 aikaan iltapäivällä. Sen välisenä aikana kuljin lisää keskustassa, ja tutkin hostellin lähellä olevaa puistoa, jossa oli myös koiranulkoilutusreitti, jonka takia näin paljon koiria! :) Käytin aikani lähinnä kuvien ottamiseen, vaeltamiseen, ja pulujen ruokkimiseen.


(Kuvassa tuomiokirkko)

(Kanavaa reunustavat seinät olivat täynnä ovia, joissakin oli ravintola, jotkut olivat tällaisia)

(Patsas tuomiokirkkoa vastapäätä)

Vielä en ole hirveästi kuvia saanut otettua, mutta huomenna alkaa orientaation ensimmäinen osa, eli International Meet&Greet. Jospa sen jälkeen osaisin kertoa hieman enemmän kaikesta :) Hollannista on jäänyt kyllä jo nyt hyvä mielikuva, ihmiset ovat mukavia ja englannilla pärjää hyvin, vaikka tavoitteena onkin oppia edes vähän hollantia 5kk aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti