lauantai 28. toukokuuta 2016

29.5.2016

Uudet kurssit ovat alkaneet ihan mielenkiintoisesti, Visuality & Technology -kurssin välikausitehtävä on ohi, ja enää on jäljellä loppuessee. Kirjallisuuskurssi puolestaan vaatii vielä keskiviikkona kohdalle osuvan novelliesitelmän, sekä viikkotehtäviä joka viikko vaihtuvasta novellista, ja loppuesseen (10 sivua, apua). Tällä hetkellä kohdalla on neljäs novelli, nimeltään The Handmaid's Tale. Mielenkiintoinen, mutta minunkaltaiselleni helposti harhautuvalle lukijalle aika pitkä vajaan viikon aikana luettavaksi :D No jaa, kyllä se tästä, kurssi on kuitenkin ollut hyvin miellyttävä tähän asti, sillä ryhmä on pieni ja opettajat hauskoja.

Kävimme jonkin aikaa sitten kämppisteni kanssa syömässä yhdessä, mutta en ottanut sieltä kuvia, joten tässä hieman maisemia omalta kävelyreissultani lähistön Fort Rhijnauwenin ympäristöön. Itse alueelle ei pääse kuin opastetuille kierroksille, mutta sen vieressä on pieni aidattu puisto jossa oli ihmisiä (ja pari lammasta) piknikillä ja muuten vain istumassa.

 

 

Alue oli pieni, mutta hyvin mielenkiintoinen. Sen ympärillä on peltoja, joten kuulin lehmien ja lampaiden ääniä koko kierrokseni ajan :> Sieltä näkee myöskin Fort Rhijnauwenin alueelle, mutta suuren vallihaudan takia sinne ei pääse.

 Kiertelen myöskin edelleen silloin tällöin keskustassa, koetellen uusia (ja tutkien jo tuttuja) kahviloita yms. Yksi aiemmin löytämäni paikka oli hankkinut uusia tuotteita, ja löysin sieltä tämän koivuveden (???) joka hämmensi ja nauratti ihan reilusti. Eikä maistunut hirveän hyvälle, mutta piti koettaa.

 

(Ei sitä å:ta noin kuulu käyttää!!!)

Kävin samalla reissulla kurkistamassa jälleen myös Domtowerin kukkia, mutta eivät ne vielä olleet kukkimassa :( Joka tapauksessa kaunista siellä oli, varsinkin näin auringonpaisteessa. (Hollannin kelit muuten vaihtelevat ihan hirveästi. En ihmettele että aurinkoisina päivinä kaikki ovat ulkona, sillä suurimman osan ajasta vielä ainakin on pilvistä, tuulista ja sateista.)

 

Swan Market oli melko samanlainen tälläkin kertaa, mutta sieltä sekä muuten kierrellessä mukaan tarttui tällaisia juttuja:(Pienet vihkot piirtelylle, joista tuon sinivalkoisen otinkin jo käyttöön piirtämällä luokkatovereitani, ja kaksi pientä koristepulloa, toinen on Potterista tuttu Amortentia, ja toinen pullotettu viesti, jossa lukee hollanniksi "A man can be envied for that which he pities in himself".)

 
(Alkoi lapsettaa ja ostin sellaisen "leiki arkeologia ja kaiva kivenlohkareesta kristallikiviä!" -lelun ihan omaksi huvikseni. En muista näiden kaikkien nimiä, mutta söpöjä ovat silti. Hyvää touhuttavaa levottomille käsille.)

 Viime aikoina olen kuluttanut vapaa-aikani lähinnä piirtäen ja käyden elokuvissa, mutta teimme kämppisteni kanssa päiväreissun Delftiin viime viikolla! Itse kaupungissa ei ollut hirveästi näkemistä, kun sadekelillä (ja vielä Sunnuntaina kun paikat ovat kiinni) markettia ei pidetty keskustassa lainkaan. Mutta kävimme kiertämässä kävellen, syömässä italialaista ruokaa ja jäätelöä, sekä Royal Delft Blue -museon kaupassa (itse museo oli menossa pian kiinni, joten emme ehtineet kiertää sitä) Hauskaa oli siis joka tapauksessa!

 
(Olen ollut Hollannissa 4kk, ja näin nyt vasta ensimmäisen tuulimyllyni!)


(Delft muistutti suuresti Utrechtia kanaaleineen)

 
(Tämä oli Delftin keskusta, oletan? Tuolta näki yhtä aikaa neljän eri kirkontornin päädyt, mikä oli sinänsä aika huvittavaa, sillä esimerkiksi Utrechtissa torneja on vain yksi. Toki kirkkoja on täälläkin enemmän, mutta ne ovat matalia kuten tämä kuvassa oleva.)(Delft Royal Blue -keramiikkaa)

 Välillä ihan kämpälläkin saa yllättyä, joskus hyvällä tavalla, joskus huonolla. Huonoksi lasken sen, että kämpässämme (koko rakennuksessa oikeastaan) on ollut jo muutaman kuukauden aikamoinen ötökkäongelma, kovakuoriaisia keittiöissä. Eilen saimme omamme (toivottavasti) jotenkuten kuriin sumutteen avulla, ja nyt siellä uskaltaa taas kokkailla ilman huolia. Hyvä (vaikkakin hämmentävä) yllätys puolestaan
 tapahtui muutama päivä sitten, kun heräsin hevosten kopinaan ikkunan alla. Se ei sinänsä ole mitään uutta, ratsupoliisi menee joskus ohi, mutta kun se vain jatkui. Katsoin ikkunasta ulos ja näin n.50 hienoksi laitettua hevoskärryä kulkemassa ohi, kohti kampuksen takana olevia peltoja, jonne onneksi näen täältä korkealta ihan hyvin! Jälkeenpäin selvisi, että kyseessä olivat jonkin sortin naamiaiset, mutta hämmennyin kyllä silti :D

 

Osalla oli hienosto-vaatteet, osa oli pukeutunut maalaistyyliin, kuskaten juustorullia tms. kärryissään.

Siinä tämän kerran tapahtumat! Enää kuukausi vaihtoa jäljellä, mutta siihen mahtuu vielä paljon suunniteltua ja suunnittelematonta! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti