tiistai 3. toukokuuta 2016

3.5.2016

Taas päivittelen vähän pitemmän ajan jälkeen, loma hurahti ohi ja koulu alkoi taas uusien kurssien parissa :) Ensimmäisistä kahdesta kurssista sain vain toisen läpi (tentti pisti poikki toisen kurssin tuloksen, oli vaikeampi kuin osasin odottaa) mutta saan silti tarpeeksi opintopisteitä vaihtoni suorittamiseen, kunhan teen nämä kaksi uutta kurssia kunnolla (niissä ei ole tenttejä, joten en usko ongelmaa olevan, kunhan kaikki tehtävät on tehty ajallaan. Pääsin siitä hirveästä kielen kehityksen kurssistakin läpi samalla tekniikalla joten jos nämä eivät toimi, niin olen aika ihmeissäni :--D)

 
(Kuvasta ei näy, mutta nuo suihkut vaihtoivat väriä! Uithofin kampusalueelta löytyy kaikkea kivaa)

Viime tekstini taisi loppua Swan Markettiin, joten jatkan siitä eteenpäin! Seuraavana iltana oli pubivisa, jossa tulimme sijalle 10, mikä oli pieni pettymys kun pelit/elokuvat yms. ovat kuitenkin yksi kiinnostuksenkohteistani :'> No ei voi mitään. Loppuviikon kulutin piirrellen ja keskustassa kierrellen, ihan vain nauttien olostani ilman koulustressiä. Hollantilainen koulu osaa kyllä olla melko vaativaa ainakin omasta mielestäni, joten tuo kahden viikon tauko oli todellakin hyväksi!

Seuraavana perjantaina lähdin sitten uudelle yritykselle Saksaan! Menin aamulla Utrecht Centraaliin ja odottelin muiden matkaajien kanssa pihalla Flixbusin saapumista (aika lailla sama kuin Onnibus, mutta kulkee rajojen yli). Bussi oli parikymmentä minuuttia myöhässä liikenteen takia (ja uusiksi vielä myöhemmin) mutta itse matkustus oli hyvin miellyttävää. Pelkäsin että Flixbus olisi yhtä ahdas kuin Onnibus, mutta siellä olikin reilusti jalkatilaa ja bussi oli noin aamusta lähes tyhjä! Matka tosin kesti sen 10h kokonaisuudessaan, yhden bussinvaihdon kera. No, saavuin Stuttgart Zuffenhausenin pysäkille illalla, ja lähdimme tätini ja serkkujeni kanssa katselemaan paikkoja!

Kävimme lähes joka päivä jossain yhdessä, ja itsekin kiertelin pitkin kaupunkeja Stuttgartin lähistöllä, silloin kun tätini oli töissä. Laitan tähän joitain esimerkkejä kokemuksistani kuvien muodossa, niin en jaarittele saksasta enemmän kuin Hollannista koko blogissa!:

 
 

Stuttgarter Frühlingsfest alkoi Lauantaina, joten menimme sitä katsomaan! Keli oli sateinen mutta porukkaa oli silti reilusti! Kävimme parissa laitteessa (lähinnä vuoristoradoissa ja maailmanpyörässä) ja maistoimme erilaisia ruokia. Perinteisiä asuja (ensimmäisen kuvan oikealla näkyy pari) oli reilusti, lähes joka puolella.


Kävimme pyörähtämässä Stuttgartin TV-tornilla, josta oli hieno näkymä joka suuntaan!

 

Tutkimme pikkukaupunkeja Stuttgartin ympäristössä (mm. Esslingen, Metzingen, Reutlingen, Nürtingen). Ne olivat todella hienoja, ja mielenkiintoisia kulkea läpi vanhoja katuja.

 
Ruotsalainen ruokapaikka Stuttgartin uudessa kauppakeskuksessa. Tottakai piti ottaa kuva :D


 

 
Kävin itsekseni myös Wilhelman eläintarhassa, jossa olen käynyt viimeksi n. 10-vuotiaana! Muistin vielä jotain paikkoja, mikä oli oikeastaan aika yllätys.

Saksassa olin noin viikon, eli lähes lomani loppuun saakka. Nautin reissusta kovasti, vaikka olikin hieman kommunikaatio-ongelmia serkkujeni kanssa, minä kun puhun hyvin huonoa saksaa ja he eivät puhu suomea. Saimme me jotenkuten toisiamme ymmärrettyä silloin kun yritimme :D Ymmärrän kyllä saksaa sen verran että konteksti tulee yleensä selväksi, mutta vastaaminen ei oikein onnistu.

Noh, Hollantiin palatessa oli enää pari päivää lomaa jäljellä, joten käytin ne rentoutumiseen. Uudet kurssini ovat Literature and Dissent, kirjallisuuskurssi, sekä Visuality and Technology, jossa puhutaan kuvien voimasta mediassa. Molemmat ovat esseekursseja, eli tenttiä ei ole (sen sijaan esitelmä on toisessa), joten vaikka ne ovatkin lv.3 kursseja, en stressaa niistä normaalia enempää. Esseet onnistuvat, tentit eivät niinkään 8'> (kyllä minä ne aiheet osaan selittää, mutta tentissä kyseltiin siitä miten tietyt ihmiset ovat ne aiheet käsittäneet ja käsitelleet??? miksi? "Analysoi kuvaa [Henkilö X]:n näkökulman intersektionalismista kautta" on ehkä kamalin kysymystyyppi ikinä. Osaan selittää asian intersektionalismin kautta, mutta ei ole hajuakaan miten henkilö X sen käsitti???)

Mutta ei siitä sen enempää, en halua valittaa täällä koulumenestyksestäni :'D

27.päivä oli Kingsday, eli Hollannin kuninkaan syntymäpäivä! Erillisen itsenäisyyspäivän puutteessa (?) tätä juhlitaan hyvin suurilla joukoilla joka vuosi, ja koko Hollanti muuttuu oranssiksi juhlinnaksi. Meno alkaa jo Kingsnightin merkeissä 26.päivä, jolloin ainakin Utrechtissa oli konsertteja sekä ruokakojuja pitkin keskustaa, niin paljon että keskustan läpi menevä tie oli laitettu molemmiksi päiviksi poikki autoilta ja busseilta. Kävin katsomassa menoa parin tunnin ajan melko aikaisin, mutta kylmä sää pakotti pian takaisin kämpälle. Seuraavana päivänä lähdin Amsterdamiin katsomaan itse Kingsdayn menoa maan pääkaupungissa.

 

Ja menoahan siellä oli. Sateinen keli vähensi porukkaa, mutta silti kadut olivat täynnä juhlijoita ja erilaisia kojuja, jotka tottakai olivat kaikki oransseja! Joka paikkaan oli hirveät jonot. Keskustan alueella oli myöskin jonkin sortin tivoli, jossa oli toki pakko käydä edes yhdessä laitteessa! (Jumper oli hieno kokemus, vaikka tuntuikin kuin olisin tehosekoittimessa) Katselin myös jonkin aikaa kun pallon muotoisessa kehikossa istuvat ihmiset heitettiin jousitettujen narujen varassa ilmaan pyörimään ja heittelehtimään kuin jojot. Vapaaehtoisesti!! En ymmärrä. :D Kauhu iski jo katsoessa.

   
Kaikki oli koristeltu Oranssilla, ja ihmisillä oli lähes kaikilla vähintään yksi oranssi vaatekappale, tai lipun värein (sinivalkopunainen) koristeltut kasvot. Itsekin löysin oranssin paidan ja vääränvärisenä saapunut peruukki (kesäkuun cosplay-tapahtumaan) oli myöskin hyvä sattuma!Kingsday on tosiaan koko maan kattava vapaapäivä, joten koulua tuona päivänä ei ollut ollenkaan!
Tänä viikonloppuna on ilmeisesti uusi Swan Market, joten koetan katsella josko siellä olisi jotain uutta kuvattavaa, tai muuten vain jännää koettavaa! Sitä ennen ohjelmassa on lähinnä luentoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti