lauantai 12. maaliskuuta 2016

12.3.2016

Minun pitäisi kirjoittaa juuri nyt esseetä Gender Studies -kurssille, mutta siitä ei oiken tule mitään, joten pidän tauon ja kirjoitan tänne, jos siten vaikka saisin jonkinlaista alkua kirjoittamiselleni.

Itse asiassa tämä teksti liittyy suuresti juurikin tuohon esseeseen, sillä viimeisin seikkailuni oli osa sen taustatiedon hankkimista! Kävin nimittäin Amsterdamissa ensimmäistä kertaa! Esseen aiheena on representaatio ja sen ongelmat, ja sitä varten meidän piti valita jokin etninen museo, ja sitten kirjoittaa n.1000-1500 sanan kriittinen essee siitä, miten kyseinen näyttely tuo nämä etnisyyteen liittyvät asiat esille (sillä museo ei ikinä ole neutraali väline tiedon tuomisessa yleisölle).

Utrechtista menee tosiaan n. 30min junalla Amsterdam Centraaliin, eli vain hieman kauemmin kuin bussilla Uithofista Utrecht Centraal Stationille :') Tämä huvittaa minua suuresti, sillä UC:hen on ihan helppo pyöräillä jos vain keli on kohdallaan. (Olen ollut todella laiska pyöräilijä, mutta odotan innolla kesäkelejä!) Tajusin myös etten Hollantiin saapuessani leimannut junalippuani Schipholin kentältä Utrechtiin tullessani lainkaan! Hupsista. Leimaus tehdään siis sisään astuessa JA ulos poistuessa, tai muuten kortti vie ylimääräisen maksun (tosin kertakäyttölipussa ei kai ole niin väliä).

Joka tapauksessa, lähdin päiväreissulle Amsterdamiin, ja matkalla katselin ikkunasta kun menimme kanaalin viertä, ja kanaalissa meni parikymmentä laivaa, siis sellaisia rahtilaivoja joita mahtuisi kanaaliin vierekkäin ehkä kaksi. Se oli aika jännittävän näköistä. Ensi kerralla otan kyllä kuvan. Perille päästyäni jatkoin (hitaalla) ratikalla matkaa kohti Tropenmuseumia, jonka osoitteen olin katsonut jo etukäteen ratikkaa myöten, en muuten olisi osannut perille! (Sinne pääsee ratikalla numero 9).

 
(Amsterdam Centraal)


(Tropenmuseum)

Museo oli suuri, monikerroksinen, ja sen sisällä oli sekä pysyviä että väliaikaisia näyttelyitä. Katsoin väliaikaisista läpi vain 60's näyttelyn, joka sattui olemaan alakerrassa, sillä yritin säästää aikaa jotta ehdin nähdä muutakin Amsterdamissa. (Ainiin, sisäänpääsy opiskelijoilta on n.8,50e ja aikuisilta olisikohan 12e) Näyttelyt olivat aiheista: The Dutch East Indies, New Guinea, Southeast Asia & India, Western Asia & North Africa, Latin America & The Caribbean & Africa. Itse kerron esseessäni ensimmäisestä kahdesta aiheesta, sillä ne olivat selkeimmät tähän sopivat näyttelyt.

 
(Dam Square)

Palasin museolta myöhemmin keskustaan, ja aloitin kierrokseni tuolta aukiolta, jossa näkyi paljon puluja (ne seurasivat kolmea lasta jotka olivat aivan innoissaan niistä) ja muutama... erikoisempi näky.
 

Että tuollaista. Utrechtiin verrattuna huomaa kyllä että Amsterdam on turistikohde, vaikka maisemat sinänsä ovat melko samanlaisia (mitä nyt Damissa on paljon korkeampia rakennuksia). Kiertelin pitkin keskustaa kävellen, ja tutkin kauppoja, vaikka ne olivatkin hyvin suurelta osin samoja kuin Utrechtissa. Pidän Utrechtista ehkä enemmän kuin Amsterdamista loppujen lopuksi, mutta on siinäkin paljon hyviä puolia! Esimerkiksi tämä kirjakauppa josta ostin Potter Trivial Pursuit-paketin (ja jossa oli paljon muutakin jännää mutta budjetti iski vastaan. Pitää käydä myöhemmin uusiksi)


(English books for Wizards.)

Lisäksi hain ison kupin teetä (jonka mukiin sain Starbucks-tyyliin nimen Emmi. Close enough.) ja kävelin istumaan Vondelparkiin, joka oli näin alkukeväästäkin jo hyvin kaunis lampineen yms. Monet olivat piknikillä jo nyt, kun kohdalle sattui hieman aurinkoisempi päivä.

 
  

Kierrellessäni joku yritti myydä minulle (alennuksella) 75€ käsirasvaa, ja vaikka se olikin laadukasta, niin tyydyn kyllä halvempaan :--D Päivän lopuksi ostoslistani näytti tältä (because I am a huge nerd):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti