keskiviikko 17. helmikuuta 2016

17.2.2016

Tänään istun kämppiksen kanssa keittiössä (hän opiskelee lakitekstejään ja minä kirjoitan blogia) sillä olemme molemmat kipeänä :'> Niinkuin on suunnilleen 80% muistakin opiskelijoista täällä. Flunssakausi iski ja kunnolla.


(Kuva otettu Vittewrouvenin pysäkiltä)

Viime viikko oli melkoisen aktiivinen, sillä ma-to päivinä oli koulun lisäksi ESN-Orientation Week, eli joka iltapäivälle oli jonkinlaista ohjelmaa vaihto-opiskelijoille. Maanantaina oli Mentor-ryhmien tapaaminen, jolloin kokoonnuimme ryhmänä Neude Squarelle (Sama paikka kuin aiemmissa orientaatioissa) ja lähdimme sieltä mentoreidemme asunnoille syömään heidän tekemäänsä ruokaa. Meidän mentorimme asuvat melko kaukana joten menimme (kahdella) bussilla, ja saimme siellä kanawrappeja ja erikoista vanukasta! Ryhmäni on todella mukava, siihen kuuluvt tyttöjä Turkista, Espanjasta, Suomesta, Amerikasta, ja poikia Australiasta, Kanadasta sekä Bulgariasta. Lisäksi tietenkin kaksi Hollantilaista mentoriamme, Emma ja Manouk. Ruoan jälkeen kävimme pienen kierroksen pubcrawl-tyyliin, kiertäen pari pubia läpi ja pelaten niissä pieniä pelejä, kuten sitä, jossa saat nimilapun otsaasi ja sinun täytyy arvata kuka olet. Minä olin joku saksalainen poliitikko, joten en osannut arvata omaani, mutta muilla oli esim. Queen of England, Nick Cage, ja Vladimir Putin!

Tiistaina oli Beercantus Club Poemassa, eli periaatteessa yliopistositsit hollantilaiseen tyyliin. Melko samanlainen kuin suomessakin, mutta laulut eivät sisältäneet juomapelejä (ja olivat muutenkin parempia, mm. Kings of Leonia ja Backstreet Boysia :--D). Ennen cantuksen alkua saimme ruokaa Eazielta, eli wokkinuudeleita ja kanaa.

Keskiviikko meni rauhallisempaan tahtiin, ohjelmassamme oli jälleen biljardia sekä pubivisa. Menin ensin väärään paikkaan, sillä molemmat olivat eri rakennuksissa, mutta eräs mentori ohjasi minut ja toisen ryhmästäni pubivisapaikkaan. Visa oli hollanti-teemainen (yllätys!) ja vastaustyylit olivat sekä lapulle kirjoittaminen että tötteröhattu päähän-tai-pois vastaukset. (päässä = kyllä, pois päästä = ei, ja jos vastaat väärin, istut alas ja pois pelistä). Biljardin pelaaminen on vissiin aika suosittua täällä, mutta se on hauskaa ja sitä pääsee harvoin pelaamaan kotona, joten en näe syytä valittaa. Pelasimme monta peliä, ja pelasin mielestäni aika hyvin aloittelijaksi! Ehkä tässä kehittyy, kun käy tarpeeksi usein! :D

Torstaina oli orientaation päätöspäivä, jonka ohjelmaan kuului hollantilaisia pelejä (pussihyppelyä, tuolileikkiä, yms. sekä erikoisempi roikota-naula-seläntakaa-narunnokassa-pulloon -peli jota he kutsuivat nimellä "Nail Shitting") ja International Kitchen. Sillä asunnossani ei edelleenkään ole uunia, päätin tehdä suomalaisen ohjeen mukaan lohikeittoa! Mielenkiintoisin osuus oli ehdottomasti kaupassa käynti, sillä en ole tutustunut keittoaineksiin hirveämmin, ja kaikki teksti oli vain hollanniksi. Lopulta onnistuin kuitenkin ostamaan oikeat ainekset, ja sain keiton tehtyä (vaikkakin vähän kiireessä, mutta siitä tuli silti hyvää!) Paikalle päästyäni näin pöydän täynnä ruokaa eri maista, niin monta että olisi ollut mahdotonta maistaa kaikkia yhden päivän aikana! Kaikki ruoat olivat todella hyviä!



Orientaation lisäksi viikon alussa alkoi myös koulu, eli ma-ke-pe on luentoja, keskiviikkona tuplana sillä silloin on molempia kursseja. Kurssini blokissa 3 (blokki 4 alkaa huhtikuun puolessavälissä) ovat Introduction to Gender Studies, sekä Language Development: Biology and Evolution. Jälkimmäinen on kolmostason kurssi, eli näin käytännössä HYVIN VAIKEA. ;;v;; Aihe on kuitenkin mielenkiintoinen, eikä siinä ole tenttiä, vaan pelkkiä esitelmiä ja tehtäviä, joten enköhän selviä. On minulla vähän taustaa kielitieteistä kuitenkin, vaikka tämä meneekin paljon syvemmälle ja nopeammin. Pääosin huolehdin luentoesittelyistä, sillä luemme paljon artikkeleita ja esittelemme niiden pääideat sitten luokalle, mutta sitä on paha tehdä jos ei itsekään ymmärrä mitä luki :''D Työryhmät ovat melko pieniä, sillä hollantilaiset arvostavat lähikontaktiopiskelua enemmän kuin pelkkää luennointia. Esimerkiksi Language Development-seminaareissa meitä on aina alle kymmenen.


(Yksi koulurakennuksistani on hyvin hieno. Tässä kuva porrasaulan katosta.)

Viikon jokainen luentoni on eri paikassa, sillä osa on luentoja ja osa seminaareja (työryhmiä) erikokoisilla ryhmillä. Tähän mennessä olen löytänyt paikat aika hyvin, ne ovat kuitenkin melko lähellä toisiaan. Kämpällä saamme hirveästi entisten asukkaiden postia esim. kaupungilta tai yliopistolta. Emme oikein tiedä mitä tehdä niille, sillä asukkaat eivät enää asu hollannissa. :/

Ohjelma ei kuitenkaan loppunut esn-orientaatioon, vaan koulun lisäksi on paljon tekemistä kaupungilla (kerään esimerkiksi kokoon isoa pakettia jonka lähetän veljelleni suomeen, ja se on lähes valmis) ja ESN järjestää muitakin tapahtumia. Esimerkiksi eilen oli Lazer Tag -tapahtuma jonne menin, ja siellä oli todella hauskaa! En ole hirveän hyväkuntoinen, mutta Lazer Tagissa jaksaa jostain syystä juosta vaikka koko 20min putkeen ilman että edes hengästyy! ;) Pelasimme kaksi kierrosta, ja väliajalla, yllätys yllätys, biljardia. Ensimmäisellä kierroksella olin sijalla 15/20, ja toisella nousin jo 10een sijaan! Olen ollut laserpyssyilemässä vain kerran aiemmin, ja verrattuna siihen paikkaan, tämä oli valtava sokkelo, mutta hiljaisempi ja pimeämpi, verraten aiempaan kokemukseeni värien ja musiikin täyttämästä salista. Muutama muukin mentor-ryhmästäni oli siellä, mutta olimme eri peliryhmissä emmekä siis päässeet jahtaamaan toisiamme v_v





Laser Tag paikka sijaitsee tosiaan Vittewrouvenilla, eli noin puolimatkassa keskustaan. Mikäli kulkee bussilla, on se samalla kadulla kuin bussipysäkki (Biltstraat 4 muistaakseni).

Utrechtista lähtee monenlaisia retkiä ESN:n ulkopuoleltakin, ja halusin mennä ainakin yhteen niistä (suurin osa maksaa aika reilusti) ja nyt löysin viimein sen tietyn jolle haluan mennä! Eli Helmikuun lopussa lähden erillisen opiskelijajärjestön kanssa viikonlopuksi Pariisiin, katsomaan Versaillesia ja kiertämään kaupunkia oppaan kanssa!! Harmi kyllä retki menee päällekäin ESN:n järjestämän päiväretken kanssa Rotterdamiin, jossa halusin käydä, mutta minulla on aikaa käydä siellä ihan omalla ajallanikin! :) Pariisi jännittää kyllä aika reilusti, olen halunnut käydä siellä jo kauan! Versaillesissa ei kai saa ottaa kuvia, mutta toivottavasti näen Moulin Rougen, sillä he ainakin mainostivat sitä facebook-sivullaan!!

Sen kummemmin en nyt jaksa kirjoittaa, vaan palaan nukkumaan jotta paranen joskus. Olimme suunnitelleet tälle päivälle iltamia mentoriryhmän kanssa mutta lähes kaikki meistä ovat kipeinä! Siirsimme näkemisen siis ensi viikolle. Onneksi huomenna ei ole luentoja, jotta saan nukkua flunssaa pois.

Vielä aiheeseen liittymättä, asuntoni vieressä oli eilen jäniksiä! *v*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti