perjantai 26. helmikuuta 2016

26.2.2016

Arki kuluu Utrechtissa ihan mukavasti. Toisella kämppiksistäni alkoi pieni loma, joten hän on ollut noin viikon ajan reissaamassa pitkin Eurooppaa. Lähetin veljelleni ison paketin postissa, sisältäen leluja ja karkkia, sekä muuta jännää. Tänään keskiyöllä on lähtö bussilla Pariisiin viikonlopuksi, opiskelijareissulle Wanderlustin mukana. Lisäkommenttia siitä sitten seuraavassa merkinnässä, kuvien kera! Tämänkertainen päivitys on lähinnä valokuvia eri paikoista.


(Lisäsin kämppääni hieman kasveja)

Viime viikon ajan olen tehnyt lähinnä koulutöitä, sillä saimme kielentutkimuksen kurssilta jälleen viikkotehtävän (ilmeisesti nämä ovat nyt joka viikon juttuja, vaikka lukualue onkin hyvin suuri). Tehtävä käsitteli ihmiskielen ja laululintujen yhtenäisyyttä 'kielen' oppimisessa. Ei vaikea aihe sinänsä, mutta kurssin artikkelit ovat aina melko hankalia, ja niitä täytyy käyttää vastauksen pohjana. Nytkin tulostin n. 100 sivua artikkeleita ensi viikon tehtävää varten, ja toiselta kurssilta on tulossa perjantaiksi ryhmäesitelmä. Paljon on tekemistä.


(kouluni ikkunan takana kukkii jo muutama puu!)

Tiistaina oli pienimuotoinen peli-ilta ESN-porukan kanssa, ja se oli oikeastaan aika hauskaa, vaikka omasta ryhmästäni meitä oli paikalla vain kaksi. Piirsimme toisiamme, teimme spagettitorneja, ja juoksimme kilpaa ilmapallojen kanssa! Keskiviikkona pitkän koulupäivän jälkeen olimme ehdottaneet mentor-porukallemme tapaavamme mentoriemme luona (he ovat nimittäin kämppiksiä) illalla. He asuvat noin 9km päässä omasta asunnostani, mutta pyörämatka taittui aika helposti kuitenkin, kun maasto on niin tasaista ja pyöräreitit hyvin eritelty kävelyteistä. No, loppujen lopuksi meitä piti olla kolme opiskelijaa paikalla, mutta yksi ei saapunut lainkaan, ja toinen joutui kääntymään kesken matkan takaisin kotiinsa eikä jaksanut enää lähteä uudelle matkalle (hänelläkin tosiaan samanlainen matka hieman eri suunnalta). Istuin sitten mentorini kanssa pari tuntia kahdestaan (välillä kolmestaan hänen toisen kämppäkaverinsa kanssa) ja joimme teetä :) Ei mikään paha keino viettää iltaa. Poislähtiessäni näin pienen kissan leikkimässä pyöränrenkaallani. Söpöä. Rengas kiinnosti loppujen lopuksi enemmän kuin minä, vaikka silitellä yritinkin :--D Harmitti lähteä mutten kehdannut jäädä oven taakse istumaan. Kissakuume sen kuin kasvaa! Ehkä sitten kun palaan Suomeen!!


(Kirkko mentorieni kodin lähellä)

Eilen kävin pyörällä taas kierroksenUithofin ympärillä olevilla pikkuteillä, ja metsäreiteillä. Yritin etsiä aiemmin näkemääni patsasta metsän varrella, mutta en löytänyt sitä. Ehkä seuraavalla kerralla. Sen sijaan löysin matkalta paljon muuta hienoa:


(Johanna-rakennus, tien toisella puolella asuntoni vieressä. Myös SSH:n asuntoja.)


(????????? Kivi portaiden alla. Näitä oli itse asiassa kaksi.)


(Puro!)

Koulusta tullessani poikkean usein pieniin kahvikauppoihin teelle tai kaakaolle, sillä koulun automaatteihin tarvitaan kortti, eikä omani siihen kelpaa. Yleensä otan kupin vain mukaan ja lähden bussia kohti, ja eilen löysin uuden suosikkini! Vaikkakin ensin meinasin kävellä ei-niin-perus kahvikauppaan, mutta onneksi huomasin ovella että hintakylteissä luki kahvin sijaan kaikenlaisia huumehinnastoja :''D Onneksi tajusin sen verran ajoissa että ehdin vielä huomaamatta kääntyä ovelta pois. Hieman nauratti jälkeenpäin. Mutta siitä hyvästä kahviliikkeestä hieman enemmän! Siellä myytiin kaikenlaisia herkkuja, ja seinällä oli ns. terveellisempi valikoima (kalliita tosin.) Ostin sieltä latten, pienen leivoksen, ja pienen suklaamunan jonka sisältä löytyi lappu "No win this time, but I love your smile!" Ilmeisesti näissä oli käynnissä jokin arvonta :D

Seuraavat kuvat ovat kyseisestä kahviliikkeestä:


(hampaisiin sattuu jo näitä katsoessa)


(Täyttä suklaata!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti